Garantie & aansprakelijkheid

100 dagen garantie

Op alle producten uit onze webshop (met uitzondering van elektronische producten) zit 100 dagen garantie.

Wij staan achter onze producten en leveren kwaliteit! En daarom durven wij maar liefst 100 dagen garantie te geven op onze producten.

Werkt een product dat je hebt besteld in onze webshop niet naar behoren? Dan kunt je tot uiterlijk 100 dagen na besteldatum beroepen op de garantie. Wij zorgen voor een vervangend product, gratis reparatie of storten het geld terug. Echter, dit is alleen het geval als het komt doordat het product ondeugdelijk is. Je kunt hierbij denken aan een product die beschadigd of incompleet is. Indien dit het geval is, dan dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen met bewijs als een foto of video. Wij zullen ons best doen om het probleem zo goed en snel mogelijk op te lossen.

Montagefouten uitgesloten

Indien je het product nog niet hebt gemonteerd, is het belangrijk om daar ook mee te wachten. Zodat een montagefout uitgesloten is. Stel je ontvangt een beschadigde stickerset, dan verwachten wij eerst een melding, voordat het product gemonteerd wordt. Als je de stickerset opplakt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het ontvangen product en dat er geen problemen zijn.

Het is niet mogelijk om na de montage een klacht in te dienen van een beschadigd of incompleet product, indien het probleem al voor de montage te zien was. Waarom? Het gebeurt regelmatig dat een klant het product zelf beschadigd tijdens de montage en zich daarna beroept op de garantie. Deze aanvragen kunnen wij niet in behandeling nemen. Het defect kunnen wij niet controleren als het product al is gemonteerd.

Elektrische producten

Op elektrische producten zit nooit garantie. Voorbeelden van elektronica zijn: lampen, voltmeters, digitale tellers, USB-laders en andere producten die werken op stroom.

Wij testen altijd onze elektronische producten tijdens het inpakken van een bestelling. Dit is een extra controle om onze kwaliteit te waarborgen en zodat er nooit perongeluk defecte producten worden verzonden. Daarnaast worden alle bestellingen zeer zorgvuldig ingepakt, waardoor de kans op schade tijdens transport nihil is. Mocht je onverhoopt toch een defect artikel hebben ontvangen, dan moet er binnen 14 dagen na ontvangst een melding gedaan worden.

Waarom zit hier geen garantie op?

Het valt na de montage niet te controleren wat de oorzaak is van het defect. Veelal is een montagefout de oorzaak, en dan gaat het voornamelijk om kortsluiting of doorbranden doordat er bijvoorbeeld te veel stroom naar het elektrische onderdeel loopt. Wij kunnen hier geen garantie op geven omdat dit niet onze schuld is.

Wat kan je hier tegen doen?

Allereerst, kun je de elektrische producten altijd voorafgaand aan de montage eerst testen op bijv. de accu van je scooter, hierdoor kan je zien of het artikel werkt en welke draden je waarmee moet verbinden.

LED koplampen en angel eye's hoor je aan te sluiten op constante 12V spanning. LED-verlichting kan namelijk niet goed tegen wisselspanning wat ervoor kan zorgen dat het stuk gaat. Ons advies is daarom om bijvoorbeeld een angel eye aan te sluiten op dezelfde kabels als de LED dagrijverlichting van de knipperlichten. Bij de Vespa en Zip i-GET scooters is dit op een kabel die komt uit de zekeringkast. Aangezien er een zekering tussen zit zou het niet door horen te branden.

Aansprakelijkheid

De Scooter Shop levert goederen aan consumenten en bedrijven, maar monteert niet. De montage zal je zelf moeten doen of uitbesteden aan een bekende of scooterzaak (eigen voorkeur). Aangezien wij enkel goederen leveren, zijn wij niet aansprakelijk voor problemen die ontstaan door of na montage van onze producten.

Hieronder staan de voornaamste punten waarvoor wij niet aansprakelijk voor zijn.

  • Diefstal
  • Schade
  • Montagefouten
  • Fabrieksgarantie (van het voertuig)
  • Wetsovertredingen

Om bovenstaande punten meer duidelijkheid te geven, worden hieronder een aantal voorbeelden gegeven.

  1. Je hebt onze reflectoren in het groen besteld en gemonteerd op de zijkappen van een Piaggio Zip. Hiervoor krijg je een boete van de politie omdat de reflectoren in de zijkappen volgens de wet geel/oranje moeten zijn. Hiervoor ben je zelf aansprakelijk.

  2. Tijdens het monteren pas je de kabelboom aan wat heeft gezorgd voor kortsluiting, hierdoor functioneert de scooter niet meer zoals eerst.
    Wij zijn niet aansprakelijk voor montagefouten, dus hier ben je zelf aansprakelijk voor.

  3. Je hebt bij ons een alarm of GPS-tracker gekocht en gemonteerd in je scooter. Nu is je scooter gestolen, ondanks dat je een alarm op je scooter had. Een alarm is geen garantie dat je scooter niet wordt gestolen, en een GPS-tracker is geen garantie dat je scooter teruggevonden kan worden.