Unieke producten
Goedkoopste van Nederland
Binnen 1/2 werkdagen in huis
Gratis verzending vanaf €29
Banner De Scooter Shop

Retourinformatie

De Scooter Shop doet er alles aan om uw bestelling naar tevredenheid uit te voeren. Mocht u toch af willen zien van uw aankoop, dan kan dat binnen 14 dagen na het ontvangen van de bestelling. Deze periode gaat in op de dag dat de bestelling is geleverd door PostNL of DHL.

1. Een retourzending dient u altijd aan te melden via deze link.

2. Print ons retourformulier uit en stuur deze ingevuld mee met de retourzending.


Controle voor verzending

Al onze producten worden gecontroleerd voor verzending zodat er geen beschadigde of niet werkende producten worden verstuurd. Daarnaast worden alle pakketten goed verpakt met het benodigde verpakkingsmateriaal zodat de bestelling ook niet kan beschadigen tijdens de verzendprocedure. Bij het retourneren is het van belang dat de klant de producten retourneert in dezelfde verpakking en doos als waarin de bestelling is ontvangen. Zo wordt ook voorkomen dat wij een product beschadigd retour ontvangen.

Producten gemonteerd?

Retourneren is alleen mogelijk als het product niet is gemonteerd.
Dit geldt voor alle producten, dus zowel elektrische producten als stickers.

Waarom?

Wanneer een product wordt geretourneerd, moet die in exact dezelfde staat zijn als bij ontvangst. Dit is omdat we het anders niet meer kunnen verkopen aan een nieuwe klant.
Wij gaan ervan uit dat niemand zit te wachten op een tweedehands product en daarom hanteren we deze regel.

Bedenk dus voordat je het product gaat monteren of je zeker weet dat je het product wil houden.
Op onze website staat meestal een uitgebreide uitleg over het product en vaak hebben we ook een montagevideo opgenomen.
Als je nog steeds niet zeker weet of je het product wil houden, kun je ons ook altijd kosteloos bereiken voor meer informatie.

Voor de duidelijkheid een aantal voorbeelden van wanneer retourneren niet meer mogelijk is:

  • Je hebt een sticker/logo opgeplakt maar wil hem toch retourneren omdat die bijvoorbeeld niet bij je scooter past of beschadigd is.
  • Je hebt een LED koplamp gemonteerd maar hij is doorgebrand.
  • Je hebt een elektrisch product besteld en de bedrading aangepast (bijvoorbeeld kabelschoentjes gemonteerd).

Je kunt voordat je het product monteert al controleren of er beschadigingen op zitten. Daarnaast worden al onze producten voor verzending al uitgebreid gecontroleerd en getest en zou dit dus niet voor mogen komen. Het is dus onmogelijk dat wij een koplamp, USB-lader, angel eye o.i.d. versturen die niet werkt!
Blijkt dat een product al voor montage beschadigd is of niet goed functioneert, neem dan gelijk contact met ons op. Wij denken altijd graag met de klant mee in een oplossing.
In de meeste gevallen kan de consument het product retourneren en krijgt hij kosteloos een nieuw product opgestuurd.

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina Garantie & aansprakelijkheid.

Retourbedrag

De verzendkosten van het retourneren zijn voor de rekening van de consument. Dit omdat de keuze voor het retourneren dan ook bij de klant ligt.
Het aankoopbedrag van de geretourneerde producten (exclusief verzend-/retourkosten) wordt binnen 14 dagen na ontvangst teruggestort. Zorg ervoor dat de retourzending van te voren is aangemeld en het ingevulde retourformulier is toegevoegd aan de zending, voor een goede en snelle afhandeling.