Unieke producten
Goedkoopste van Nederland
Binnen 1/2 werkdagen in huis
Gratis verzending vanaf €29

Garantie & aansprakelijkheid

Heb jij een defect product, problemen na de montage of andere schade? Lees dan onderstaande tekst.


Elektrische producten

Op elektrische producten zit nooit garantie. Voorbeelden van elektronica zijn: lampen, voltmeters, digitale tellers, USB-laders en andere producten die werken op stroom.

Wij testen altijd onze elektronische producten tijdens het inpakken van een bestelling, dit is een extra controle om onze kwaliteit te waarborgen en zodat er nooit perongeluk defecte producten worden verzonden.

Waarom zit hier geen garantie op?

Het valt (helaas) na de montage niet te controleren wat de oorzaak is van het defect.
Veelal is een montagefout de oorzaak, en dan gaat het voornamelijk om kortsluiting of doorbranden doordat er bijvoorbeeld te veel stroom naar het elektrische onderdeel loopt.

Wat kan je hier tegen doen?

Allereerst, kun je de elektrische producten altijd voorafgaand aan de montage eerst testen op bijv. de accu van je scooter, hierdoor kan je zien of het artikel werkt en welke draden je waarmee moet verbinden.

Daarnaast is het belangrijk om de elektra netjes aan te sluiten zodat je kortsluiting al kan voorkomen. Wij raden dan ook aan om de elektriciteitsdraden te solderen en isoleren met een krimpkous en geen gebruik te maken van kabelschoentjes of andere kabelverbinders. Uiteraard is het ook verstandig om een zekering te monteren tussen het plusdraad.

LED koplampen en angel eye's hoor je aan te sluiten op constante 12V spanning. LED-verlichting kan namelijk niet goed tegen wisselspanning wat ervoor kan zorgen dat het stuk gaat. Ons advies is daarom om bijvoorbeeld een angel eye aan te sluiten op dezelfde kabels als de LED dagrijverlichting van de knipperlichten. Bij de Vespa en Zip i-GET scooters is dit op een kabel die komt uit de zekeringkast. Aangezien er een zekering tussen zit zou het niet door horen te branden.

Aansprakelijkheid

De Scooter Shop levert goederen aan consumenten en bedrijven, maar monteert niet. De montage zal je zelf moeten doen of uitbesteden aan een bekende of scooterzaak (eigen voorkeur).
Aangezien wij enkel goederen leveren, zijn wij niet aansprakelijk voor problemen die ontstaan door of na montage van onze producten.
Hieronder staan de voornaamste punten waarvoor wij niet aansprakelijk voor zijn.

 • Diefstal
 • Schade
 • Montagefouten
 • Fabrieksgarantie (van het voertuig)
 • Wetsovertredingen
 • Elektrische producten na montage

Om bovenstaande punten meer duidelijkheid te geven, worden hieronder een aantal voorbeelden gegeven.

 1. Je hebt onze reflectoren in het groen besteld en gemonteerd op de zijkappen van een Piaggio Zip. Hiervoor krijg je een boete van de politie omdat de reflectoren in de zijkappen volgens de wet geel/oranje moeten zijn. Hiervoor ben je zelf aansprakelijk.

 2. Tijdens het monteren pas je de kabelboom aan wat heeft gezorgd voor kortsluiting, hierdoor functioneert de scooter niet meer zoals eerst.
  Wij zijn niet aansprakelijk voor montagefouten, dus hier ben je zelf aansprakelijk voor.

 3. Je hebt bij ons een alarm of GPS-tracker gekocht en gemonteerd in je scooter. Nu is je scooter gestolen, ondanks dat je een alarm op je scooter had.
  Een alarm is geen garantie dat je scooter niet wordt gestolen, en een GPS-tracker is geen garantie dat je scooter teruggevonden kan worden.