Unieke producten
Goedkoopste van Nederland
Binnen 1/2 werkdagen in huis
Gratis verzending vanaf €29

Allereerst de belangrijkste voordelen en nadelen van het zelf sleutelen aan je scooter.

Tegenwoordig heb je ontzettend veel scooterdealers, werkplaatsen en andere montagepunten om je scooter langs te brengen en de montage uit te besteden. Maar is dit wel nodig? Hieronder geven we je een uitleg en belangrijke tips om je een hoop geld te besparen!


Voordelen:

  • Gratis (geen arbeidsloon)
  • Je hebt het sleutelen zelf in de hand

Nadelen:

  • Gereedschap benodigd (slagmoerblokkeersleutelkopervet etc.)
  • Gebrek aan kwaliteit, ervaring & garantie


Allereerst, belangrijke eisen om zelf te monteren:

  • Een werkplaats of ruimte om te kunnen sleutelen.
  • Alle benodigde onderdelen voor de montage.
  • Essentieel gereedschap als: inbussleutelssteeksleutels en schroevendraaiers.

TIP! Bij o.a. Vespa & Piaggio Zip zit onder de buddyseat een gereedschapssetje met o.a. een bougiesleutel.


Wat wil je zelf monteren?

Bijna al onze producten zijn ontzettend makkelijk om zelf te monteren. Toch besteden veel klanten de montage van een voltmeter of LED lamp uit. Maar dit is helemaal niet lastig, sterker nog: we hebben uitgebreide handleidingen om dit zelf te doen waarmee je een hoop kosten bespaard.

Ook onderdelen als remblokjes, een windscherm of CDI is met weinig inspanning en gereedschap eenvoudig zelf te demonteren en monteren. Je moet alleen weten wat je nodig hebt en welke handelingen je moet uitvoeren.


Montage video's

Op YouTube staan veel video’s met een montage instructie. Zo hebben Zandri Joey Schaar met VOL GAS MET JOEY meer dan 100 montagevideo’s online staan waar ze de montage van een onderhoudsbeurt, winscherm, V-snaar en rolletjes uitgebreid demonstreren om het zelf na te kunnen doen.


Belangrijke tips:


Neem de tijd!

Doe rustig aan met de montage en kijk desnoods 10 keer de video opnieuw zodat je alle handelingen goed en in de juiste volgorde uitvoert.

Zorg voor voldoende licht

Als je in de schuur of ’s avonds aan je scooter sleutelt dan is het vaak donker waardoor je soms slecht kan zien. Ga daarom in het licht staan of zet een werklamp aan, dit werkt namelijk een stuk prettiger en voorkomt dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet (bijvoorbeeld een bout niet terug monteren of in de carterkap laten liggen).

Gebruik kopervet

Zelf monteren is leuk, maar er gaat ook regelmatig wat fout. Je hebt bijvoorbeeld een bout doorgedraaid of je krijgt een bout niet los. Zorg er daarom voor dat je alles bij het terug monteren goed in vet met kopervet. Dit zorgt ervoor dat het niet vast roest en je de eerst volgende keer de bouten gemakkelijk loskrijgt. Een kleine investering die absoluut het geld waard is!


Nu je weet wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan geven we je graag nog het volgende mee:

Wij van De Scooter Shop denken graag mee met onze klanten. Wil jij een product van onze website bestellen maar twijfel je of je dit zelf kan monteren? Aarzel niet & stuur ons een bericht op Whatsapp, Instagram of bel, wij helpen je graag!

Op onze digitale teller voor de Piaggio Zip na, zijn al onze onderdelen en styling producten eenvoudig zelf te monteren!

Bekijk onze webshop!
Uitleg montage Voltmeter, USB lader & LED strip
Korte en duidelijke uitleg over het aansluiten van elektrische producten....
10 tips bij het kopen van een tweedehands scooter op Marktplaats
Wil je een tweedehands scooter kopen op Marktplaats? Lees dan eerst dit artikel!...
2 reacties
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 2
Plaats een reactie