Unieke producten
Goedkoopste van Nederland
Binnen 1/2 werkdagen in huis
Gratis verzending vanaf €29

In deze blog wordt een totale handleiding beschreven om een voltmeter, USB oplader of LED strip aan te sluiten op je scooter. Deze producten zijn universeel en passen dus niet enkel op een Vespa of Piaggio Zip. In de montagehandleiding wordt uitgegaan van de montage bij een Piaggio Zip, dit omdat het de meest gebruikte scooter is voor producten als een voltmeter.


Allereerst is het belangrijk om te weten hoe dit soort scooterproducten werken, daarom eerst een korte uitleg, overbodig? Scrol dan verder door naar beneden. Veel elektrische accessoires zoals dus de voltmeterUSB-lader of bijvoorbeeld een alarm zijn in principe hetzelfde qua aansluiten, ondanks dat het een geheel ander product is. De uitleg voor het aansluiten op je scooter is zo goed als hetzelfde.

Product testen voor montage in de scooter

Op bijna alle scooteraccessoires van De Scooter Shop die op elektriciteit werken zitten twee kanten: plus en min. Plus is positief en heeft de kleur rood, zwart is negatief en zwart. Je kan jouw voltmeter of led strip ook erg simpel testen, namelijk de plus- en mindraden aansluiten op een accu van bijvoorbeeld je Vespa Sprint. Een scooter accu heeft namelijk ook twee kanten, plus en min. Het zijn de twee ijzeren vierkantjes aan de uiteindes van je accu, waar de kabelboom van de scooter op aan is gesloten. Wil je een van de accessoires testen? Volg dan de volgende montage uitleg: Sluit een rood draadje aan van de pluspool van bijvoorbeeld de USB lader naar plus pool van de accu. Voor het min draad vice versa, negatief op negatief. Als je het goed hebt aangesloten dan werkt en brandt het product nu. Erg makkelijk om je producten te testen voor montage, zodat je zeker weet dat het werkt.

 

Product aansluiten op contact

Als je wil dat de producten aangaan bij het omdraaien van de sleutel, dan zal je het product aan moeten sluiten op het contact van je scooter. LET OP: een alarm wil je niet aansluiten op je contact, dit omdat je alarm ten alle tijden stroom moet krijgen. Staat je scooter uit, dan krijgt het alarm ook geen stroom en zal de sirene niet af gaan bij diefstal. Dit zal je dus aan moeten sluiten op je accu. Haal allereerst je kappen los om makkelijk bij de kabelboom te kunnen. Je beenschild (binnenkap voor je benen) moet in ieder geval los en om goed bij je contact te komen. Het demonteren van bijvoorbeeld je SP voorkap is erg veel extra werk en wordt daarom niet aangeraden.

Haal nu je witte stekker achter je contactslot los. Je kan nu de plus- en mindraden aansluiten op je contact. Haal het isolatiemateriaal van de elektriciteitsdraden af door middel van een aansteker of een krimptang. Plus (rode draad) moet op het witte draad van je contact. Min (zwarte draad) moet op het zwarte draad van je contact. Als je de twee draadjes in je contact hebt gemonteerd kan je het product testen.


USB lader of Voltmeter monteren in de scooter kappen

Zitten de draden goed gemonteerd in het contact en raken ze niet los? Mooi zo! Dan hoef je enkel nog de LED strip op te plakken in de kappenset van je scooter of de USB lader / voltmeter te monteren op de gewenste plek in je scooter. Onze USB laders en voltmeters zijn rond, hiervoor zal je eerst een gaatje moeten maken in je kap. Hiervoor kun je het beste een gatenzaagset voor gebruiken. Met de juiste maat gatenzaag set heb je een mooie cirkel in je kappenset en kan je de lader of voltmeter zo vastdraaien. Je doet de meter vanaf de buitenkant in de kap en draait hem vanaf de andere kant van de kap vast met de meegeleverde moer.

 

Voltmeter in dashboard Piaggio Zip

Wil je de voltmeter aansluiten op je dashboard van je Piaggio Zip? Haal dan ook je stuurkappen los en verwijder de stekkers die naar je teller gaan. Gebruik dan dezelfde uitleg uit de montagehandleiding hierboven beschreven, let alleen wel op dat je geen onderdelen beschadigd in je teller, wees voorzichtig met het gat zagen.


Dat was het! Heb je het product nog niet besteld? Doe dat dan via deze link!

Bekijk onze webshop!
GO Sharing, Felyx & Check - Kosten + Prijsvergelijk!
Welk scooterbedrijf is het goedkoopste? Go Sharing, Felyx of check? Lees het hier! Prijsvergelijk + gratis kortingscodes!...
Zelf sleutelen aan je scooter? Lees dit artikel voordat je begint!
Lees deze tips voordat je begint met sleutelen aan je scooter!...
Plaats een reactie