Leveringsinformatie

Verzendmethode

Bestellingen bij De Scooter Shop worden verzonden via PostNL, je ontvangt wanneer je bestelling is verzonden een e-mail van PostNL met de Track & Trace code waarmee je jouw bestelling kunt volgen (uitgezonderd bij brievenpost). Geen mail ontvangen? Check je spambox of stuur ons een Whatsapp!


Levertijd

De Scooter Shop streeft ernaar om bestellingen die op werkdagen vóór 16:00 uur worden geplaatst, dezelfde dag nog te verzenden zodat het de volgende dag al in huis is bij de klant.


Let op: i.v.m. het Corona-virus kampt PostNL momenteel met erge drukte, de levertijden zijn hierdoor in veel gevallen langer. We zenden daarom al onze pakketten momenteel via DHL.


Zodra het pakket is aangeboden bij PostNL zal het de volgende dag afgeleverd worden bij de klant. De levertijden zijn in bijna alle gevallen dan 1 dag na afgave van het pakket bij PostNL. (Het moment van aflevering kunnen wij niet garanderen, dit komt omdat dit afhankelijk is van PostNL).


Hieronder een tabel met de geschatte levertijden.


Dag van bestelling

Dag van bezorging

Maandag tot 16:00Dinsdag
Dinsdag tot 16:00Woensdag
Woensdag tot 16:00Donderdag
Donderdag tot 16:00Vrijdag
Vrijdag tot 16:00Zaterdag
ZaterdagDinsdag
ZondagDinsdag


Bestellingen binnen Nederland vanaf €75 hebben gratis verzending!


Garantie

Brievenpost pakketjes vallen niet onder de garantie als het gaat om schade of vermissing, wil je deze risico's niet hebben? Kies dan voor verzending via pakkettenpost of neem contact met ons op. Bestellingen met track & trace worden wel door ons vergoed als het gaat om schade of vermissing. 


Al onze elektrische producten als lampen, voltmeters en bijvoorbeeld USB-laders worden van te voren getest en worden altijd werkend verstuurd. 

Let op: op verlichting zit nooit garantie, dit omdat het een slijtage product is.


Verzendkosten

Ben je benieuwd naar de verzendkosten?

Klik dan op deze link: https://scooterproducten.com/verzendkosten